Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rada lékařky

13. 3. 2021

 1. Možná budeme muset žít s C19 měsíce nebo roky. Jako žijeme i s chřipkou,  nebo třeba žloutenkou. Tady taky pro prevenci stačí,  pokud dodržujeme základní hygienická pravidla. Nepopírejme to a přestaňme panikařit. Nekomplikujte si příliš život. Naučme se s touto skutečností žít.

 

 

   2. Viry C19, které pronikly do buněčných stěn, nemůžete zničit pitím litrů horké vody -prostě chodíte jen častěji na toaletu.

 

 

  3. Mytí rukou  a  udržování fyzické vzdálenosti  dvou metrů  je nejlepší metoda pro vaši ochranu.

 

 

  4. Pokud doma nemáte pacienta C19, není nutné dezinfikovat povrchy vašeho domova.

 

 

  5. Balené zboží, benzínová čerpadla, nákupní vozíky  a bankomaty nezpůsobují infekci. Pokud si umyjete ruce. Užívejte si života jako obvykle.

 

 

  6. C19 není potravinová infekce. Je spojován s kapénkami infekce, jako je „chřipka“. Neexistuje žádné prokázané riziko přenosu C19 potravou.

 

 

 7. Při mnoha alergiích a virových infekcích můžete ztratit čich. Toto je jen nespecifický příznak C19.

 

 

  8. Jakmile jste doma, nemusíte se urgentně převlékat a jít se osprchovat! Čistota je ctnost,  paranoia není!

 

 

  9. Virus C19 nezůstává dlouho ve ovzduší. Jedná se o infekci kapénkovým přenosem  -  dýcháním, která vyžaduje blízký kontakt.

 

 

  10. Vzduch je čistý, můžete se procházet zahradami a parky (stačí dodržet vzdálenost fyzické ochrany). Borový les  viry ničí.

 

 

  11. Použít normální mýdlo proti C19, ne antibakteriální mýdlo. Je to virus,  ne bakterie.

 

 

  12. Nemusíte si dělat starosti s objednávkami jídla. Ale pokud chcete,  můžete vše ohřát v mikrovlnné troubě. Tím se toho viru - i kdyby tam byl - stoprocentně zbavíte

 

 

 13. Šance přivést si C19 domů s botami je jako být zasažen bleskem dvakrát denně. Proti virům pracuji už 20 let - kapénková infekce se tak nešíří!

 

 

  14. Nemůžeš být chráněn před virem tím, že konzumujete  jablečný ocet, šťávu z cukrové třtiny a zázvor! Ale podpoříte tím výrazně imunitní systém. Zejména tím zázvorem - v kombinaci se skořicí.

 

 

  15. Dlouhodobé nošení roušky  narušuje vaše dýchání a hladinu kyslíku. Noste to jen v davu. Ale zato - pokud jsme v davu -  nosme roušku důsledně.

 

 

  16. Nosit mikrotenové rukavice  je také špatný nápad; virus se může hromadit na rukavici, ale i uvnitř rukavice - zejména ve vlhkém prostředí zpocené ruky - a snadno se přenášet,  pokud se pak dotknete tváře.

 

 

  17. Lepší je pravidelně si umýt ruce. Imunita je velmi oslabena v nečistém prostředí.

 

 

  18. I když jíte jídlo stimulující imunitní systém, pravidelně choďte do parku, k vodě  - a zejména do lesa.  Borový les je ideální prostředí pro dýchání.

 

 

  19. Přirozená imunita se u nás lidí  po generace zvyšuje rozumnou  VÝSTAVOU (EXPOZICÍ) PATOGENOVÝM ČINITELŮM, nikoli  seděním doma a konzumací smažených, kořeněných, nebo sladkých jídel a slazených nealkoholických nápojů.

 

 

  20. Nepromokněte  a  neprochladněte.

 

 

  21. A k tomu alkoholu  -  ten nemají viry vůbec rády ...... malá stopička tvrdého alkoholu (just a wee drum) rozhodně neuškodí  -  ba naopak !

 

 

  Buďte chytří a buďte informovaní - ale berte main-streamové informace s rezervou ! Používejte svůj rozum, nepodléhejte marketingové propagandě, používejte mozek - proto vám ho Stvořitel taky dal.Žijte normálně život  -  rozumně  a  naplno.Buďte laskaví  - k jiným,  ale i k sobě,  uklidněte se a buďte v bezpečí.